Stegesøer

Skøn stegeso til langtidsstegning
Med en stegeso kan du langtidsstege mange lækre retter af kød og kylling. Den kan også bruges til fiske- og grøntsagsretter. Du kan lave det på en helt almindelig hverdag til dig og familien eller når i får gæster og du gerne vil imponere. Stegesøer i ler eller glas kan virkelig gøre meget for din madlavning. Lågene gør nemlig at varme og damp forbliver inde i stegesoen.

Day Stegeso Terracotta – 3 Liter

149.95 kr.
  • Mål: 21 x 35 x 17 cm
  • Kapacitet: 3 liter
  • Materiale: Terracotta
 

Rosendahl Grand Cru Cocotte – 5,4 Ltr

199.95 kr.
Rosendahl Grand Cru Cocotte er forsynet med et tætsiddende glaslåg, der sørger for, at dampen ikke undslipper. Stegesoen passer perfekt i din ovn, og du kan sætte den på spisebordet direkte fra ovnen. Cocotten har et præsentabelt design og pynter på ethvert veldækket bord. – og da den er lavet i glas kan du hele tiden følge med i hvordan det går med madlavningen. Stegesoen kan rumme op til 5,4 liter.

Hvordan du bruger en stegeso?

Hvis du vil i gang med at lave mad i en stegeso, kan du her læse lidt om hvordan du kan bære dig an. Lad os antage at du vil bruge en stegeso i ler, som en Rømertopf. En udgave på 2,5 kg kan rumme cirka 3 liter og lave mad til omkring fire personer. Det første du gør inden du putter mad i stegesoen er at putte fad og låg i et vandbad i ca. 15-20 minutter. Vandet sætter sig i porerne på leret hvilket efterfølgende lettere rengøringen, men stopper også duft- og smagsstoffer for at sætte sig i leret. Derudover afgiver leret lidt af væsken igen under stegning og giver ekstra væde til maden. Om du har brugt vandbad eller ej inden placeringen i ovnen, gør ingen forskel om leret springer. Hvis du sætter en stegeso ind i en varm ovn, risikerer du at det springer fordi varme forskellen er alt for høj. I stedet skal du sætte stegesoen, med indhold, i en kold ovn og tænde derefter. Så bliver det hele opvarmet langsomt og leret oplever ikke det store temperaturspring. Skal du lave fisk, kan det være en fordel at vælge en stegeso i glas eller bruge et almindelige ovnfast fad i stedet. Leret kan nemlig absorbere fiskelugten og det vil blive ved med at hænge i leret. Så kig under Ovnfast og find et mere passende fad.